Städat

Städade hela lägenheten igår, så nu har vi såå fint här hemma. :) Det är bra att man får hem lite folk ibland så man blir tvungen att snygga till! ;) Igår hade jag fyra kompisar över på middag och massa snack. Det var trevligt, det är inte så ofta vi ses allihopa, då en pluggar i Dalsland. Men nu var hon alltså hemma och vi passade såklart på att ses!

Tänkte visa lite bilder från vardagsrummet, som jag försökt göra lite vårigt. :) Köpte nya gröna kuddfodral och tänkte ha lite grönt tema därinne. Jag tror att grönt är den nya färgen! ;)


Vardagsrummet..:)

Fåtöljhörnan


Metallicgröna ljushållare från MIO och de nya gröna kuddarna. Duken med gröna ränder har jag hittat på en loppis.


Fredagsmiddag

Japp, idag lyxade vi verkligen till det..;)
Det blev fiskpinnar och potatismos med lite Amazing Glace till. :D Mums!
Till filmen som vi hyrt blir det också lite gott, baguette, brie och vindruvor!


Fint i köket..

Jag har två hyllor i köket som jag fyllt med fina grejer. En domineras av plåtburkar av olika slag och på den andra står koppsamlingen. :) På bänken samsas tre (!?) brödburkar med två brickor och den fina servetthållaren.




Vår!?

Nja... Skulle inte tro det, speciellt inte efter all snö som kom igår och idag..:)
Men, har försökt skapa lite vårstämning i köket iallafall. Inspirerades av mamma som satt upp ny vårgardiner i matrummet, dom går i ljusgrönt som känns lite vårigt tycker jag. Så, så här ser vårt köket ut för tillfället:





Gardinerna köpte jag superduperbilligt på Hemtex i höstas.

Nya tallrikar!

Var i Grindtorp igår och fyndade nya tallrikar!! Har velat ha nya ett tag och nu när jag hittade 8 stycken som matchade och dessutom bara kostade 5 kr styck (var halva priset på dem) så slog jag till! Det är fyra gula och fyra gröna och de har en väldigt fin form tycker jag. :)

Så, nu har jag äntligen slängt ut våra gamla repiga IKEA-femkronors-tallrikar och ersatt dem med dessa:



Brödburk

Jag köpte en brödburk för ett bra tag sen, kom på att jag inte visat den här. :)
Hade tittat på den innan, men den kostade då 50 kronor. Tyckte det var lite mycket då den inte är i perfekt skick. Tyvärr har någon penselmålat locket och den har lite småbucklor. Jag tänkte att jag skulle sipa locket och spraymåla om burken.. Får se hur det blir med det..:)

Iallafall, när jag slog till på den hade butiken halva priset på allt, och 25 kr tyckte jag den var värd, den har ju potential! :D




Uppdatering: Har kikat runt lite på tradera och där finns likadana burkar ute. Säljarna säger att burken är tillverkad av JH Fabrikerna i Sävsjö.

Skor

Gick in en sväng på Diechmann igår när jag var på väg hem från skolan. De hade en del billiga skor, dock var det ganska utplockat och mycket fanns inte i min storlek. Men två par hittade jag, det var köp två par och få det ena för halva priset. Så det blev ett par gympadojjor och ett par sommarskor.




Vad gick då dessa skönheter på..? De svarta skorna kostade 69 kr och de gula 25 kr (efter rabatten)! Kan det bli bättre!? ;)


Äntligen! :)

I helgen blev det ett besök på loppisen här i närheten. Dom öppnade nu efter att haft stängt under jul och nyår. Hittade några fina saker faktiskt..:)



En Rörstrandstallrik, Swedish Grace. Den kostade 1 kr! Den är lite mintgrön eller åt det hållet iallafall..:)



Ett Prisma G-fat från Gustavsberg. Fin form tycker jag, kostade 20 kr.



En liten kanna av något slag, vet inte riktigt vad det är för något, men söt är den! :) 15 kr.

Gustavsberg

Idag blev det en utflykt till Gustavsberg med mamma och pappa. Vi besökte först Iittalas X-mas Outlet i Värmdö centrum, sen bar det av ner till hamnen där Porslinsfabriken ligger. Vi passade ju även på att kolla in Iittalas och Orrefors Outlet där. :)

På X-mas outleten var det halva priset på allt i butiken, som redan hade nedsatta priser. Jag passade på att investera i lite nya dricksglas, köpte 8 stycken för 116 kr. Helt ok pris! :) På Iittala i Gustavsberg köpte jag två röda Taikafat, till kaffekopparna jag köpte i mellandagarna. Halva priset på dom också.

Fanns så mycket fint i Gustavsbergs butiken, men kostade ganska mycket.. Eller för mycket för mig iallafall. :) Efter allt porslinstittande tog vi en korv på Luddes Grill som låg precis intill. Därefter påbörjade vi färden hemåt, åte över Vaxholm, så några färjeturer blev det.







På färjan över till Rindö


Framme! :)

Fondue

Ikväll har vi varit och fonduat hos sambons syster med familj. Supergott, hade oxfile, champinjoner, broccoli och lök plus massa gods såser och brie och baguetter. Mums! Fick självklart leka lite med barnen också. :)



Bliderna är tagna med mobilkameran, därför ingen direkt toppkvalitet. :)

Nytt år..

Så var vi inne på 2010 nu då. :) Nyårsafton var bra, åt god mat och lekte charader. :D Var såklart ute vid tolvslaget och tittade på fyrverkerierna. Middagen bestod av toast skagen till förätt, oxfilé och potatisgratäng till varmrätt och päron och glass till efterätt. Allt var supergott!


Lite bilder:





RSS 2.0