Dagens fynd!

Jaha, och idag då..? Jo, blev tvungen att åka till Upplands väsby för jobbets räkning. Perfekt, för då kunde jag passa på att besöka Skopan när jag ändå var där. :)

Enda nackdelen med den loppisen är att det är sjukt mycket folk och att det är ganska trångt i gångarna.. Men det fanns en del saker att titta på!

Sen på väg hem stannade jag på två till loppisar, Grindtorp och Lions loppis.

Så, vad hittade jag då..? Jag investerade faktiskt i en badrumsvåg, sambon har velat ha en ett tag och idag hittade jag en ascool. Har dock inte fotat den därför att den behöver lite rengöring, men förhoppningsvis kommer den i ett inlägg i veckan.

Här är resten av mina fynd:


De två kvadratiska ramarna är från Skopan och kostade 10 resp. 5 kr. Den mindre ramen hittade jag i Grindtorp och den gick loss på 2,50. :DEn bok som jag tänkt köpa på bokrean, hittade den för 20 kronor och slog till.Och slutligen tre par örhängen, 5 kr styck!

Sammanlagt gick dagen på 62,50. :D

Torka..

Har inte varit så aktiv här på sistone.. Inte har det blivit så mycket loppisbesök heller, har inte haft nån lust. Men idag blev det ändring på saken! Men först tänkte jag visa vad jag hittade i onsdags när jag var i Grindtorp. :)
Ett gäng nya galgar, 8 st för 20 kronor. Hade bara kassa plastgalgar innan och dessa är lite stadigare, super! :) Lite charmiga är dom ju också.En bok fick också följa med mig hem. Har kikat på den i kurser i skolan, och nu när jag hittade den för en tjuga så slog jag till!

Loppislördag

Blev ett besök på Grindtorpsloppisen idag, med mamma. En dålig dag måste jag säga, hittade ingenting...
Men vi var ju där även förra helgen, och då hittade jag några saker som jag tänkte visa..:)

Ett charadspel som är på engelska. Superbra då vi har en vän som inte pratar så mycket engelska, vi tog faktiskt med spelet till dem redan samma kväll och provade det! :) Funkade kanon! 10 kronor kostade spelet, som hittat! :)


Det andra spelet är också ett charadspel, men där man ritar istället för att göra gester. Alla tillbehör fanns med och spelet var i bra skick. Även detta gick på 10 kronor.


Det sista som fick följa med hem var en bok om Babysimning. Mest för att se vad som skrevs för 27 år sedan, boken är tryckt -83.. Intressant läsning, och en del påminner om hur man arbetar med babysim idag. Dock inte allt! :) En tia kostade den också.

Fredagsmiddag

Igår blev det risotto till middag. Gjorde den med champinjoner, lök, parmesan och bacon. Supergott blev det!

Började med att steka lök, vitlök och ris


Tillsatte buljong, lite i taget och lät riset koka. Fortsatte tills risotton är krämig och riset är klart. Tillsatte sedan champinjoner och riven parmesan.


I med knaperstekt bacon och...


...serverade med lite grönsaker! :)

Naturhistoriska

Idag har vi varit på Naturistoriska och tittat på utställningarna "4,5 miljarder år" och "Den mänskliga resan". Vi var fem stycken som var där tillsammans med vår geografilärare, ganska få med tanke på att vi är runt 18 stycken i klassen.. Men vi som var med tyckte det var skoj iallafall. :) Det var ganska kul att gå och titta där efter att vi läst om en del av vad som visas. Annars när jag varit där känns det inte riktigt som att jag har förstått lika mycket på nåt vis..


Mammut


Utanför

Ki-mama

Ikväll är det dags för ett besök på Ki-mama med ett par kompisar!! :D Mums!
Skönt med lite festigheter så här en onsdag. :)


Bilder från Ki-mama


Det här åt vi:

Nabeyaki Udon och Gekikara Ramen

Dykning

Igår var vi i Järfälla och provade på att dyka. Inte dyka från kanten eller nåt sånt, utan"riktig" dykning med tuber och hela köret. Det var asskoj! Lite skum känsla första gången man stoppar ner huvudet, men jag tycker att jag vande mig ganska snabbt. :D

Först hade vi en teorigenomgång och fick skriva ett litet prov. Sen var det dags att kika på utrustningen och få på sig den. Det var lite meck måste jag säga. Och när man väl fått på sig allt vägde det en hel del, så det var superskönt att få komma ner i vattnet!

I vattnet började vi i en grund bassng och gjorde lite övningengar, till exempel ta av sig regulatorn (den man andas i) och sedan stoppa tillbaka den i munnen och blåsa ut det vatten som samlats i den. Efter en stunds övningar var det dags att förflytta sig till stora bassängen. Där fick vi rulla baklänges i och sedan simma runt och försöka hitta viktlösheten i vattnet. Det var svårt, antingen fyllde man på med för mycket luft, och flöt som en kork eller så tömde man ut för mycket luft och sjönk istället som en sten..:)

Det var iallafall superkul! Får se om vi fortsätter och tar cert någon gång..

Ungefär så här såg det ut igår. Hade tvyärr ingen kamera med oss, så bilden har jag fått låna.. 

Bild lånad härifrån

Verkstad

Japp, igår stod det verkstad på schemat. Vi fick uppgiften att göra ett landskap av något slag i papier mache. Detta var vad jag och två andra i klassen skapade:

Ser ni inte vad det är..? Det är ju en U-dal, formad av inlandsisen! :D

Semla

Igår kväll tog jag årets första semla! Mums! :)


Loppislördag

Gav mig ut i kylan i lördagsmorse och gick till Grindtorp för att gå på loppis. :)
Tänkte ta och visa mina fynd, hittade en söt plåtburk, en sängbricka och ett gäng pärmar. Tänkte nämligen försöka få ordning på alla mina skolpapper och då behövs ett gäng pärmar! :)


Änglaburk, 10 kr


Pärmar, 5 kr/st


Sängbricka, 35 kr

RSS 2.0