Garderobsfynd del 2

Hittade två klänningar i garderoben också. Har hängt där ganska länge, men jag har aldrig använt dom, tror att de kommer från mormor eller farmor..? Den blåa passar fint, men den svarta skulle jag behöva sy in lite grann, då skulle den bli perfekt! :)

Garderobsfynd del 1

Tittade igenom våra garderober igår och hittade en kasse med lite olika prylar. Har fått med den hemmifrån mamma och pappa nån gång.. Kul att kunna göra fynd i sin egen garderob! :)  I kassen fanns lite kläder, en ljusstake och dessa:
Så söta! Jag gjorde dock misstaget att diska dom i maskinen igår, det gjorde att guldfärgen i märket försvann. Så här såg dom ut innan diskmaskinen:


Shaker

Ännu ett fynd från veckan som gått, en femma kostade den, och självklart är locket rött..:)
Köket

Har en del i köket där jag försöker samla lite fina saker. En hylla är fylld med koppar och den över har alla burkar fått samlas. På bänken står några burkar till. :D
Nya gardiner!

Nya gardinerna i köket:

Från Hemtex

Svampar

Hittade en påse med små flugsvampar med metalltråd som man kan sätta fast svamparna med. En femma kostade dom och nu har svamparna fått flytta in i blomkrukorna jag har i köket. Tyckte det blev lite roligt! :)


Äntligen!

Äntligen är clementinernas/mandarinernas/satsumasernas (vad de nu heter, har aldrig lärt mig skilja på de olika..:)) tid här!! Nu har dom äntligen blivit gooda! :)Två timmar senare.... Vad hände?! :D


Frukostbricka

Så här ser sambons frukostbricka ut. Brickan hittade jag i onsdags för en tia, fin va!? :D

Brickan är från Nilsjohan och heter Comptesse, enligt märkningen på baksidan.Solen skiner!!

Så här ser det ut utanför köksfönstret idag! :D Solen skiner (där borta..) och himlen är blå!


När det är mörkt ute...

...behövs det mycket ljus inne!


Här är ljusfatet på vardagsrumsbordet. Ett mässingsfat dekorerat med kastanjer och torkade apelsin- och limeskivor.


Hittade en gammal ljusslinga i gömmorna här hemma. Den lyser nu i en stor glasskål (fyndad på gårdsloppis där mamma och pappa bor) tillsammans med kastanjer.

Äntligen! :)

Nej då, jag har inte glömt bort bloggen..:D Har bara inte lika mycket tid just för tillfället.
Men jag har iallafall besökt två loppisar, en igår och en idag.

Hittade två ljuslyktor som jag slog till på:


25 kronor på myrorna i Sumpan
Iittalas Kivi, 10 kr. Färgen är gråblå..

Den längst fram hittade jag idag på loppisen i Grindtorp. 10 kronor gav jag, den har en lite nagg nere i kanten men det är inget som stör. Med det priset tycker jag det var ett klipp! :)

Pluggpluggplugg...

Dåligt med uppdateringar på sistone.. Kan ha att göra med att vi kommit igång (eller försökt komma igång :)) med C-uppsatsen.. Så, kommer nog att vara så här tunnt med inlägg fram till jul, eller närmre bestämt till den 21 december, för då ska uppsatsen vara klar och lämnas in..

Hann iallafall iväg till Grindtorp i onsdags, men hittade inget som föll mig i smaken. Fanns en himla snygg fotölj/stol, som jag var lite sugen på, men en knapp fattades och den var ganska smutsig. Det och det faktum att vi redan har tre fotöljer hemma gjorde att den fick stå kvar. :)

Nä, nu ska jag plocka fram böckerna och försöka få lite skrivet idag!


Så här kan det se ut..


Allhelgonadagen

Minneslunden..
RSS 2.0