Uppdrag!

Just ja, har ju fått ett loppisuppdrag. Ska hålla ögonen öppna efter nya trädgårdsstolar till mamma och pappa. Alltid spännande att ha något speciellt att titta efter! :)

Kryddor

Köpte de här söta salt och pepparkaren för läänge sen.. Men fina tycker jag fortfarande dom är..:)


Senaste tillskottet..

i min burksamling inhandlades på taxfreen på Amorella. Hade lite euro sen förut som jag hade tänkt shoppa upp, och är det inte bättre att hitta en fin burk att köpa istället för massa onyttigheter..:)

Teburk med Mumin.

 Muminburk

Plåtburkar..:)

Nåt annat som jag har svårt att låta bli när jag hittar är plåtburkar.. Har en liten samling på en hylla i köket..:) De flesta är fyndade på olika loppisar.Men dessa är från Finland och ärvegods kan man väl kalla dem. En fin kakburk och en gammal limburk. (tror jag)Om jag inte minns fel var det här den första burken jag köpte.


Bakskålar

Va ju på Gekås för ett tag sen, och fyndade såklart en del. :) Tänkte visa baksålarna jag köpte, en röd och en svart, priset var 19 resp. 24 kr. Hur bra som helst ju! Och såå fina! :)


Koppsamlingen..

Så här ser min kopphylla ut.. Dom står på en hylla i köket. Kopparna har lite olika ursprung, några kåpte vi med oss hem från Japan, några är loppisfynd och de blå Taikakopparna fick jag i födelsedagspresent. :) Nästan så att det börjar räcka med koppar i nu, har inte så mycket mer plats på hyllan iallafall..:)De här två kopparna fyndade vi på 100 yen shop i Osaka. 7 kr kostade dom! Fina va?! :)

Koppar vi köpte i Japan

Fynd! Eller..?

Vet inte om den här får kallas fynd, är ju inget loppisfynd, men ändå..:) Sambon var och gav blod här om dagen och fick med sig en fin Iittala ljushållare hem! Tror att jag också ska börja lämna blod..;)

Iittala ljushållare

Skörden från igår :)

Ja, här är fynden jag gjorde igår:Alltihopa tillsammans kostade drygt 70 kr. Blev en plåtburk, en stringkorg, en liten tupperwareburk, sil, set med ostknivar och öppnare, korkskruv (som sambon valde :)) och ett salladsbestik. 

Mest nöjd är jag med den stora röda plåtburken, jag som älskar gamla plåtburkar också var den dessutom röd!  Kan det bli bättre? :) 15 kr tycker jag dessutom är ett riktigt hyggligt pris.

Röd plåtburk

Stringkorgen gillar jag också, gav 35 för den.

Stringkorg        Stringkorg

Det ryckte ...

Det ryckte lite i loppisnerven idag, så jag bestämde mig för att ta en sväng till loppisen har i närheten. Jag kom dit straxt efter fem, då de öppnar, och det var sååå mycket folk där! Insåg när jag gick in att de hade utförsäljning idag, 50% på det mesta i butiken! Gaah!

Såg en stol liknande den jag har sedan tidigare, men hann inte först till den..)=
Hittade också en astuff  "nätstol" i svart metall, men hade inga kontanter kvar och kunde därför inte få en lapp på den.. 50 kr kostade den, jag försökte mig på att åka hem och hinna tillbaka med pengar, men den var såklart såld när jag kom tillbaka..)=

Var mina kontanter tog vägen? Ska fota och visa, kommer upp senare!  Så nånting fick jag med mig från min loppistur!=)

Lampskärm

jag hade någon ide om at jag skulle spraya skärmen svart eller vit och ha den i vardagsrummsfönstret, men än så länge har det inte hänt..:) Ska ta tag i det nån dag. haha.. Tror att jag gav runt 20-lappen för den, på Skopan i Upplands Väsby.


Tekanna

Så fin tekanna från Kyrkornas Second hand i Täby, kostade runt femtilappen tror jag. Tyvärr har locket gått i tre bitar..;(  Men den var jättefin när jag tog hem den! Den har en tesil i porslin som hör till, smidigt!


Stavangerflint-skål

Fin skål från Stavangerflint, jag fastnade för formen och även denna hittade jag på Erikshjälpen. Och 25 kr gav jag för den.
Sommar..?

Dom här kjolarna köpte jag på Erikshjälpen i Spånga när sommaren började närma sig och jag kände att kjolar var något som fatatdes i min garderob. Så jag slog till på 3 stycken! :)

De två översta kostade 39 kr styck och den undre 49 kr. Den undre är lite speciell och jag kunde inte riktigt bestämma mig för om den var ful eller cool, men den fick tillslut följa med mig hem! :)
Väskor

Väskor är så bra att köpa på loppis! Kan lixom unna sig någon extra när de kostar en bråkdel av vad nya väskor kostar. Den första är från Erikshjälpen i Spånga, gav 39 kr för den och den har faktiskt blivit en favorit!

Den andra är en skinnväska som såldes på Indiska för några år sedan och som jag sprang på i Välingby på Läkarmissionen och den kostade 50 kr. Helt ok det också tycker jag.
Gröönt är skönt!

En grön klänning, såå cool! Den hägde på en skyltdocka, på Erikshjälpen i Spånga, när jag såg den. Gick förbi den några gånger innan jag bestämde mig för att prova den. Fick hjälp att ta av den från skyltdockan och begav mig till provrummet. Och, tro´t eller ej, men den passade perfekt! Då kunde jag ju bara inte låta bli, för den kostade bara 89 kr!

Jag har inte använt det än, och jag funderar på om man kanske skulle kapa den på längden och då göra den lite mer användbar, för hur ofta använder jag en långklänning..? Men vet inte om jag vågar..=)
Just nu hänger den på garderobsdörren och ger lite färg åt sovrummet.


Skulle vara kul att veta lte mer om den, typ närifrån den kan tänkas vara.

Liten form

Den här ugnsformen hittade jag på Erikshjälpen i Spånga, gav 35 kronor för den och har visat sig vara mycket användbar! Enligt vad jag kan utläsa av märkningen kommer den från Gustavsberg.
Fler fynd ...

Fler fynd från loppisen med rea! Hittade ett urfint ugnsfastfat/form. Det stod längst ner på en hylla och var riktigt dammigt, men jag tyckte det hade en fin form, så jag knep åt mig fatet. Priset var 135 kr, vilket betyder att jag betalade 40 kr! Fatet är från Gustavsbrg och heter Spisa-Legum.Skålen hittade jag på samma ställe, hade kostat 65 kr har jag för mig, jag betalade alltså ca 20 kr. Helt ok enligt mig. Vet inte riktigt var den kommer ifrån, men jag tyckte den var fin!Fler koppar!

Som sagt, koppar med fat var vad jag letade efter. Dessa fyra koppar fanns på en loppis i solna som höll på att flytta och hade därför 70% på allt! Livsfarligt! :)

Priset på kopparna var 150 kr, men med rabatten betalade jag 45 spänn. Tyckte jag var ett fynd!Taffelkoppar

Två Taffelkoppar från Rörstrand, dock inte inköpta samtidigt. En hittade jag på skopan i Upplands Väsby och kostade 20 kr. Jag var ute efter en kopp med fat och såg den här och slog till.

Jag var ganska nöjd med en kopp, men helgen efter när jag och mamma var på Läkamissionen i Vällingby fanns en likadan kopp där på hyllan. Jag kunde ju inte låta bli, det var ju liksom menat! :) Däremot var den lite dyrare, 30 kronor gav jag .

Mjölkkanna?

Det använder jag den som iallafall, 25 kronor gav jag om jag inte minns fel. Så söt är den iallafall! Erikshjälpen i Spånga igen, bra ställe det där!


Kopp med lock

Den här koppen köpte jag på Kyrkornas second hand i Täby, 20 kr kostade den. Jag är ju lite såld på koppar av olika slag, så jag kunde inte låta bli! Tyckte det var lite rolig med locket till. :)


Stol

Den här skinn(?)stolen, med schyssta nitar, hittade jag på Erikshjälpen i Spånga, och jag blev kär. För 150 kronor fick den följa med mig hem! :)

Välkommen!

Så, då har jag skaffat mig en blogg..:) Spännande!

Ska försöka lägga upp mina fynd jag tycker att jag gjort, alla kanske inte är riktiga fynd, men ändå..:)
Jag hoppas också på en bra loppissommar!

RSS 2.0