Fredagsmys!!

Japp, det är det dax för! :D Här hemma har vi dukat upp med te, godis, chips, cocktailtomater och varmkorv! Och vad väntar vi på då..? Ja, det är inte Let´s dace-finalen... utan femte och avgörande kvarten i superligans slutspel! AIK-Falun! :) Heja heja!


Böcker

Var hemma hos föräldrarna i helgen och tittade igenom några lådor med böcker från när jag och min bror var små. Det är ju så roligt att kolla på dem och jag minns verkligen vilka mina favoriter var och när vi läste dem. :)
Ett gäng fick följa med mig hem, mest såna jag kan tänkas ha användning för när jag börjar jobba: Två Astrid Lindgren böcker tog jag med också. "Barnen på Bråkmakargatan" är lite speciell, jag vann den i en tävling när jag var liten. Och den är signerad av Astrid Lindgren! :)


Ny plånbok

Ja, jag var tvungen att skaffa mig en ny plånbok här om dagen. Min gamla hade nämligen gjort sitt. Den gamla var dessutom ingen riktig plånbok, utan ett sån plastficka man har SL-kortet i.. Och när den nu gav upp tänkte jag att det var lika bra att jag skaffar mig en ordentlig. :D

Kraven var att den skulle vara lite och få plats i fickan, inte ha massa onödiga fack och helst kunna fungerar att ha accesskortet i och kunna dra det på bussar osv.

Slog till på en lite i skinn från Åhlens. Den är perfekt storlek och rymmer alla kort jag vill ha med mig. Jag kan dessutom ha lite småpengar i ett litet fack och även sätta fast hemnyckeln i den. Den är marinblå med cerist foder. :) Perfekt!

Nya:
Gamla: :D

Bilder från gårdagen

Igår var jag alltså på dop. Det var mitt kusinbarn som döptes. Hade såklart med kameran, så här kommer lite bilder från gårdagen:
Loppislördag!

Yey! Äntligen lördag igen! :) Har varit mycket det här veckan, läkarbesök, besiktning av bilen, redovisning, jobb, ett arbete att skriva och en jobbintervju. Puh! :)

Idag tog jag som vanligt en promenad till Grindtorp för att kolla in utbudet. Och det var bra idag tyckte jag.
Det första jag hittade var ett fat i melamin (?), det har ingen märkning så jag vet inte riktigt vad det är för nåt. Ljusblått och fint, för 20 kr. Det slog jag till på!Tog en sväng på bokavdelningen och såg ett Tintinalbum. När jag var liten var Tintin en favorit, och jag har funderat på om jag skulle försöka komplettera samlingen. Så idag när jag sprang på "Det sönderslagna örat" för 15 kr, så slog jag till! :) Det står att det är första upplagan från 1971.

Innan jag går därifrån brukar jag stanna till vid "fyndhörnan", där jag tror att de som stått ett tag utan att ha blivit sålt hamnar. Priserna brukar variera mellan 1-5:-. Idag stod där fyra av UE´s "Smide"-tallrikar. Två av dem hade nagg på undersidan och två hade en liten nagg i kanten. Jag fick de fyra tallrikarna för 10:-. Tyckte jag ändå var ok, tyker inte att naggarna stör så mycket.
Nu ska jag göra mig iordning för att gå på dop! :)

Spånga + Sundbyberg

Igår skulle vi ha haft gruppabete i skolan, men jag fick ett sms på morgonen om att vi skulle ställa in. Vi är bara tre i gruppen och en kunde inte komma. Så då ställde vi in. Detta gjorde att jag inte hade så mycket att göra och vad gör man då..? Jo, sticker på loppis! :) Drog till Spånga och Sundbyberg.

I Sundbyberg blev det inget köpt, dock var jag väldigt sugen på ett gäng assietter, likadana som tallrikarna jag köpte för ett tag sen. Det vore ju superfint att ha likadana assietter! :) Men, de kostade 35 kr styck, alldeles för saftigt för mig!

I Spånga hittade jag följande:


Svart kulhalsband, 19 kr.


En Tavernatallrik, 10 kr.


Ett par helt nya salladsbestik, i kartong och plastade. Superfina! Såna här hade vi när jag bodde hemma, och jag hittade även en del i Grindtorp för ett tag sen. Den fick en kompis då mamma hade tre delar hemma..:) Men jag kunde inte låta bli dessa i sånt fint skick! :)

Onsdagens fynd

Fick sådana vårkänslor härom dagen. Tog en promenad i stan efter skolan, solen sken och det var riktigt skönt. Så jag blev tvungen att köpa med mig tulpaner hem! :) Mysigt!
Men när jag kom hem märkte jag att jag inte hade några bra tulpanvaser.. Vaserna var alldeles för stora och det hade behövts två paket tulpaner för att det skulle ha funkat.

Därför tog jag en sväng till Grindtorp i onsdags, för att kika på nya vaser..:) Och det hittade jag!


Vårfint i vardgasrummet


Den gröna vasen kostade 10 kr, pga en nagg, men den syns inte när det är blommor i den. Den andra kostade 20 kronor. Nu har jag alltså två vaser för lite mindre blommor, tulpaner och påskliljor tex...


Fick också med mig två kulhalsband, tänkte att man även kan ha dem som armband.


En fin sjal med ränder. Tror den kommer funka bra i sommar..:)


Vågen

Så, nu kommer bilder på vågen jag köpte förra helgen. Den är lite repig och så, men jag gillar den..:) Och den funkar väldigt bra! :D


RSS 2.0